افزایش وزن

پیش از اجرای رژیم ، حتما به موارد زیر توجه فرمایید :
۱- رژیمهای زیر برای افراد لاغر عادی طراحی شده است .
اجرای این رژیم برای مبتلایان به دیابت ، بیماریهای قلبی- عروقی ، فشارخون بالا و تری گلیسیرید و کلسترول خون بالا و … ( بجز با تایید پزشک معالج ) توصیه نمی شود.
۲- نوع غذاهای رژیمهای زیر یکسان است . تفاوت تنها در مقدار کالری آنهاست .
۳- رژیمها با توجه به میزان دریافت غذای روزانه تعیین شده است لذا در انتخاب رژیم مناسب دقت نمایید .
۴- این رژیمها برای رژیم گیرندگانی با فعالیت بدنی متوسط است . چنانچه فعالیت بدنی بیشتری دارید به حجم غذای خود قدری بیافزایید .
نکته : مقدار غذای رژیم انتخابی باید از مقدار غذایی که در حال حاضر مصرف می کنید بیشتر باشد!
نکته : اگر با رژیم انتخابی خود افزایش وزن کافی نداشته باشید انتخاب شما اشتباه بوده و باید رژیم پرکالری تری را اجرا کنید . رژیم متناسب با وضعیت شما آن است که ماهیانه افزایش وزنی معادل دو تا چهار کیلوگرم بدهد .
نکته : یک کفگیر برنج معادل هفت قاشق غذاخوری معمولی برنج پخته آبکش است .یک کف دست نان تقریبا معادل یک مربع به ابعاد ۱۰×۱۰ سانتی متر است. یک چهارم نان تقریبا معادل ۲ الی ۵/۲ کف دست نان و نصف نان معادل ۴ الی ۵ کف دست نان و … میباشد .
نکته : نان برنامه غذایی شما نان لواش است. در صورت تمایل می توانید از سایر نان ها مانند نان سنگک یا بربری نیز استفاده کنید .

۵- مواد قندی نظیر قند ، شکر ، خرما و … در حد متعادل مصرف کنید .
۶- چربی و روغن غذاها در حد متعادل باشد . مصرف لبنیات پرچرب ضروری نمی باشد .
۷- خرده خواری افزایش وزن را سرعت می دهد. حتما در طی روز از مواد غذایی نظیر نان سوخاری ، نان خشک ویفر و … به مقدار زیاد مصرف کنید .
نکته : لازم نیست خود را با آنها سیر کنید؛ فقط در حد فاصل وعده های غذا خرده خواری کنید و معده را خالی نگذارید .
۹- حتما در طی روز آب میوه به مقدار زیاد میل کنید. آب میوه نیز افزایش وزن را سرعت می دهد .
نکته : از آب میوه های شیرین، تازه و طبیعی استفاده کنید. آب میوه های ترش نظیر آب پرتقال ،آب انار و … برای افزایش وزن مناسب نیستند .
نکته : از خوردن میوه زیاد خودداری کنید. مصرف میوه زیاد معده را پر کرده و اشتها را کاهش می دهد .
نکته : جدول واحد میوه برای میوه جات مختلف و جدول معادل های غذایی در پیوست های پایان کتاب آورده شده است .
۱۰- مصرف دسر ( ژله ، بستنی ، شکلات و … ) بعد از ناهار و شام به افزایش وزن کمک می کند بنابراین حتما دسر خود را میل کنید هر چند ناچار باشید ناهار و شام را کمتراز مقدار موجود در برنامه غذایی بخورید. در صورت تمایل می توانید دسرها را با هم جابجا کنید .

۱۱- مصرف ویتامین های اشتها آور برای افزایش وزن ضروریست. در دوران افزایش وزن بصورت منظم و پس از رسیدن به وزن مناسب گاه به گاه مصرف شوند .
نکته : ویتامین ها باید طبق تجویز پزشک مصرف شوند. مصرف خودسرانه آن ها خطرناک است و اصلا توصیه نمی شود .
نکته : به هیچ وجه برای افزایش اشتها از داروهای غیر ویتامینه استفاده نکنید. مکمل های غذایی نیز باید مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و … باشند؛ اگرچه برای افزایش وزن تنها داشتن برنامه غذایی مناسب ، نوشیدن آب میوه ، خرده خواری و مصرف ویتامین های افزایش دهنده اشتها کافیست .
نکته : به تدریج با افزایش اشتها ، غذای خود را افزایش دهید .
۱۲- پیاده روی و تحرک زیاد لاغر کننده است. بنابراین پیاده روی را کاهش داده و از تحرک غیر ضروری خودداری کنید. در عوض روزانه یک ربع الی نیم ساعت نرمش سبک داشته باشید و پس از آن آب میوه بنوشید و خرده خواری کنید. این کار به افزایش وزن کمک می کند .
نکته : انجام نرمش سبک و دراز و نشست از بروز چاقی موضعی در دوران افزایش وزن جلوگیری می کند .
۱۳- استرس و اضطراب در افراد مستعد سبب لاغری می شود. بنابراین از موقعیت های بوجود آورنده استرس و اضطراب دوری کنید و در صورت نیاز از راهنمایی های مشاوران روانشناس و روانپزشک استفاده کنید .
و بلاخره اینکه ؛ چنانچه به بیماری های عفونی و انگلی مبتلا می باشید آنها را درمان کنید. این بیماری ها عموما اشتها را کاهش و مصرف انرژی را افزایش می دهند .
نکته : بیماری پرکاری تیروئید اگرچه اشتها را زیاد می کند اما با افزایش مصرف انرژی موجب لاغری می شود و باید آن را درمان نمود .
بیاد داشته باشید : استرس و تحرک کمتر ، مصرف ویتامین های افزایش دهنده اشتها ، نرمش سبک و مصرف آب میوه و خرده خواری زیاد در طول روز و خوردن دسر بعد از ناهار و شام و بتدریج غذای خود را افزایش دهید.

رژیم غذایی ویژه افراد بسیارکم خوراک
توصیه های روزانه در دوران رژیم
روزانه دو لیوان آب میوه بنوشید.
در طول روز خرده خواری زیاد داشته باشید.
قند ، شکر ، خرما و سایر مواد قندی را در حد متعادل مصرف کنید.

رژیم چاقی

شنبه
صبحانه : نان و پنیر و گردو
یک سوم نان لواش و یک قوطی کبریت پنیر و یک و نیم عدد گردو
تذکر : یک قوطی کبریت پنیر برابر با سی گرم پنیر می باشد.
میان وعده صبح : یک واحد میوه
ناهار : چلو خورش قورمه سبزی
دو کفگیر برنج و هفت قاشق غذاخوری خورش+ یک قوطی کبریت گوشت و نصف کف دست ته دیگ
دسر : یک لیوان بستنی
تذکر : یک لیوان بستنی، یک لیوان استاندارد به حجم ۲۵۰سی سی می باشد.
میان وعده عصر : یک واحد میوه
شام : املت گوشت
یک قطعه املت و یک سوم نان لواش
دسر : سه چهارم یک قطعه کیک شکلاتی
تذکر : یک قطعه املت به ابعاد هشت در پنج سانتی متر می باشد.
تذکر : یک قطعه کیک شکلاتی به ابعاد پنج در ده و ضخامت پنج سانتی متر می باشد.
وعده قبل از خواب : یک لیوان شیر یا ماست

یکشنبه
صبحانه : نان و پنیر
یک سوم نان لواش و یک قوطی کبریت پنیر
تذکر : یک قوطی کبریت پنیر برابر با سی گرم پنیر می باشد.
میان وعده صبح : یک واحد میوه
ناهار : آش شله قلمکار
یک بشقاب متوسط سوپخوری آش شله قلمکار و چهار پنجم نان لواش و یک کاسه متوسط ماست خوری ماست
دسر : سه چهارم فنجان ژله
میان وعده عصر : یک واحد میوه
شام : ساندویچ همبرگر
یک چهارم ساندویچ همبرگر متوسط
دسر : یک و نیم قطعه شکلات
تذکر : یک قطعه شکلات به ابعاد سه در چهار سانتی متر می باشد.
وعده قبل از خواب : سه چهارم لیوان شیر یا ماست

دوشنبه
صبحانه : شیر و بیسکویت
یک لیوان شیر و دو عدد بیسکویت
میان وعده صبح : یک واحد میوه
ناهار : استانبولی پلو با مرغ
دو کفگیر پلو و نصف کف دست ته دیگ
دسر : یک لیوان بستنی
تذکر : یک لیوان بستنی، یک لیوان استاندارد به حجم ۲۵۰سی سی می باشد.
میان وعده عصر : یک واحد میوه
شام : کشک و بادمجان
یک سوم بشقاب متوسط کشک و بادمجان و یک چهارم نان لواش و سبزی خوردن به میزان دلخواه
دسر : یک قطعه کیک شکلاتی
تذکر : یک قطعه کیک شکلاتی به ابعاد پنج در ده و ضخامت پنج سانتی متر می باشد.
وعده قبل از خواب : یک لیوان شیر یا ماست

سه شنبه
صبحانه : شیر و خرما
یک لیوان شیر و دو عدد خرما
میان وعده صبح : یک واحد میوه
ناهار : چلو خورش قیمه بادمجان
یک و نیم کفگیر برنج و پنج قاشق غذاخوری خورش+ سه چهارم بادمجان+ یک و نیم قوطی کبریت گوشت و یک کف دست ته دیگ
دسر : یک لیوان بستنی
تذکر : یک لیوان بستنی، یک لیوان استاندارد به حجم ۲۵۰سی سی می باشد.
میان وعده عصر : یک واحد میوه
شام : آش سبزی
دو سوم بشقاب متوسط سوپخوری آش و یک چهارم نان لواش
دسر : یک قطعه شکلات
تذکر : یک قطعه شکلات به ابعاد سه در چهار سانتی متر می باشد.
وعده قبل از خواب : یک لیوان شیر یا ماست

چهارشنبه
صبحانه : شیر و موز
یک لیوان شیر و نصف موز بزرگ
میان وعده صبح : یک واحد میوه
ناهار : کتلت گوشت
سه عدد کتلت گوشت و گوجه فرنگی به میزان دلخواه و یک عدد نان لواش و یک کاسه متوسط ماست خوری ماست
دسر : هشت عدد چیپس
تذکر : یک عدد کتلت به ابعاد هشت در پنج سانتی متر می باشد.
میان وعده عصر : یک واحد میوه
شام : دلمه فلفل
یک عدد دلمه فلفل و یک چهارم نان لواش
دسر : یک قطعه کیک شکلاتی
تذکر : یک قطعه کیک شکلاتی به ابعاد پنج در ده و ضخامت پنج سانتی متر می باشد.
وعده قبل از خواب : یک لیوان شیر یا ماست

پنجشنبه
صبحانه : نان و پنیر و گردو
یک سوم نان لواش و یک قوطی کبریت پنیر و یک و نیم عدد گردو
تذکر : یک قوطی کبریت پنیر برابر با سی گرم پنیر می باشد.
میان وعده صبح : یک واحد میوه
ناهار : ماکارونی با قارچ
یک و سه چهارم لیوان ماکارونی و یک کاسه متوسط ماست خوری ماست
دسر : یک و نیم فنجان ژله
میان وعده عصر : یک واحد میوه
شام : برنج و خورش دلخواه
سه چهارم کفگیر برنج و دو قاشق غذاخوری خورش+ یک قوطی کبریت گوشت
دسر : یک قطعه شکلات
تذکر : یک قطعه شکلات به ابعاد سه در چهار سانتی متر می باشد.
وعده قبل از خواب : سه چهارم لیوان شیر یا ماست

جمعه
صبحانه : شیر و خرما
یک لیوان شیر و دو عدد خرما
میان وعده صبح : یک واحد میوه
ناهار : چلو کباب کوبیده
یک و سه چهارم کفگیر برنج و سه چهارم سیخ کباب کوبیده و گوجه فرنگی کبابی به میزان دلخواه و یک کاسه متوسط ماست خوری ماست
دسر : هشت عدد چیپس
تذکر : یک سیخ شامل سی سانت متر کباب کوبیده می باشد.
میان وعده عصر : یک واحد میوه
شام : املت گوجه فرنگی
یک و نیم قطعه املت و یک سوم نان لواش
دسر : سه چهارم قطعه کیک شکلاتی
تذکر : یک قطعه املت به ابعاد هشت در پنج سانتی متر می باشد.
تذکر: یک قطعه کیک شکلاتی به ابعاد پنج در ده و ضخامت پنج سانتی متر می باشد.
وعده قبل از خواب : یک لیوان شیر یا ماست